Flytta in?

Flytta ut?

Lägenheterna.

Flytta in

Hej och välkommen till vår förening!

Vi hoppas att du kommer att trivas med ditt nya boende. Vi är som du säkert känner till en ung förening med god ekonomi. Du blir medlem i en bostadsrättsförening vilket är en stor skillnad från ett passivt hyresrättsboende. Det innebär att du är en av de 86 intressenter som kommer vara med och arbeta för föreningens bästa med att utveckla vårt gemensamma boende.

På denna sida har andra hjälpts åt att samla ett axplock av sådant som kan vara bra för dig att känna till som ny medlem. Allteftersom du blir mer hemmastadd och ett frågor dyker upp finns mer information på hemsidan.
Tveka inte att kontakta styrelsen om det är något särskilt som du undrar över.

Bostadstillägg i hemförsäkring
Bostadsföreningen har en fastighetsförsäkring hos Trygg-Hansa, som inkluderar ett bostadsrättstillägg för samtliga bostadsrättsinnehavare. Detta innebär att den enskilda medlemmen inte behöver teckna detta försäkringstillägg i den egna hemförsäkringen. Observera att det endast är bostadsrättstillägget som inte behöver tecknas, man bör teckna en hemförsäkring! För mer info se: Försäkring.

Gemensamt elavtal
Bostadsföreningen har tecknat ett gemensamt elavtal och man behöver därmed inte teckna ett eget elavtal i samband med inflyttningen. Elen debiteras samtidigt som avgiften till lägenheten. För mer info se: El .

E-faktura/autogiro
Månadsavgiften betalas alltid i förskott och månadsavierna skickas ut kvartalsvis med tre stycken inbetalningstalonger från vår ekonomiska förvaltare Fastum (tidigare kallad UBC). Det är möjligt att betala månadsavgiften till Fastum via e-faktura. Man kan även ansöka om att betala via autogiro genom att fylla i ett formulär som finns på förvaltares fastums servicecenter. Du hittar formuläret på deras servicesida fastum direkt där du loggar in med BankID.

Hisstorlek
Storlek på hissen är 2,20 m i höjd, bredd 0,94 m och djup 2,09 m. Dock är hissöppningen mindre.

Pantbrev och pantsättning
Det är vår ekonomiska förvaltare Fastum som har hand om registrering av pantbrev och påskrifter av dessa.
Skicka pantbrev samt förfrankerat brev till din bank som skall ha pantbrevet så ordnar Fastum med påskrift och registrering. Anledning till detta är att de måste registrera alla pantförskrivningar per lägenhet därför sköter de detta.

Adress till Fastum
Fastum AB
Box 904
751 09 UPPSALA


Flytta ut

Dags att flytta?

Vi hoppas du har trivts som medlem i Brf Bergsparken.
Är det något särskilt du vill skicka med oss innan du lämnar tar styrelsen tacksamt emot feedback på bra saker och sådant du tycker vi bör utveckla som förening.
Nedan har ett antal medlemmar hjälpt till med en informationsbank över sånt som är bra att tänka på i samband med flytten.
Lycka till framöver!

Nycklar
Be din mäklare ta kontakt med Låstjänst i Västertorp, för att kontrollera antalet nycklar som finns till din lägenhet.

Porttelefon
När du flyttar är det viktigt att du avanmäler att du vill att ditt telefonnummer som är kopplat till porttelefonen kopplas bort.

Det gör du genom att skicka e-post till porttelefon@brfbergsparken.se och ange lägenhetsnummer, telefonnummer som skall kopplas bort samt de namn som är kopplat till numret (Glöm inte att avanmäla om det är fler familjemedlemmar som har sina telefonnummer kopplat till porttelefonen)!

Garage- eller parkeringsplats
När man säljer sin lägenhet ska man säga upp sin garage- eller parkeringsplats och detta görs genom att kontakta Fastum, samt kontakta parkering@brfbergsparken.se . Det är 3 månaders uppsägningstid i avtalet. Fjärröppnarna till garaget återlämnas till Låstjänst i Västertorp.

Gemensamt elavtal
Man behöver inte som säljare säga upp ett elavtal då detta avtal är tecknat mellan bostadsrättsföreningen och elleverantören Viktigt att tänka på vid försäljning är att säljare och köpare ska komma överens om vem som betalar månadsavgifter och elförbrukningen. Allt det är beroende när man flyttar ut och in. Eftersom elförbrukningen faktureras i efterskott är det viktigt att säljare och köpare kommer överens hur man gör upp om betalningen. Ett tips är att det skrivs i köpeavtal. Föreningen har inget ansvar för detta, det är en uppgörelse mellan säljare och köpare.

Följande hör till respektive lägenhet och ska därför lämnas över vid eventuell försäljning/avflyttning:

Bopärmen
Se alltid till att sätta in de uppdateringar, som styrelsen skickar ut.

Tjänstefördelare samt TV-box från Ownit
Tjänstefördelare samt TV-box är inte personliga utan hör till respektive lägenhet och ska därför lämnas över vid försäljning. Denna utrustning (boxar, kablar etc) som finns för Internet/digital-tv ska även den lämnas kvar till nästa ägare. Om man som säljare har ett extra kanalutbud alternativt snabbare bredbandshastighet ska du säga upp avtalet eller låta abonnemanget följa med till nästa bostad. Föreningen har inget ansvar för detta, det är en uppgörelse mellan säljare och köpare.

Brandvarnaren
Varje lägenhet har av föreningen tilldelats en brandvarnare och ska lämnas kvar då den tillhör lägenheten. Byt regelbundet batterier i brandvarnaren. Kontrollera batteriet genom att trycka in knappen på brandvarnaren och om den avger en signal fungerar den.


Lägenheterna-översikt

Brf Bergsparken utgörs av tre fristående hus; ett med källare och två med souterrängvåning. Lägenheterna är rymliga och funktionellt utformade med stora ljusinsläpp och rejäl takhöjd på 2,60 m.

Alla lägenheter har utgång till balkong, uteplats eller terrass i bästa västerläge. I de större lägenheterna har sovrumsdelen förlagts mot öster, medan de sociala ytorna i vardagsrum och kök har orienterats mot solen i väster. Lägenheterna bjuder på genomsikt och vackra utblickar över dalgången. Samtliga hus har hiss och alla lägenheter har tillgång till förråd i källare eller souterrängplan.

Lägenhetsfördelning

Antal rumYta (kvm)AndelstalAntal lägenheter
2630,924926
3861,164724
41061,370227
2731,01002
3911,20753
41011,32743
41071,37881
Totalt739386

2:orna 63 kvm

De flesta av tvåorna är på 63 kvm och har en modern härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. En del lägenheter har en vägg/halvvägg mellan vardagsrum och kök. Andra kännetecken är stora härliga fönster, välkomnande hall med skjutdörrsgarderob, helkaklat badrum med tvättmaskin, torktumlare och komfortvärme samt en stor balkong i bästa sydvästläge.

Planlösning 2:orna 63 kvm.


2:orna 73kvm

Dessa tvåor är på 73 kvm och har en modern härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. En del lägenheter har en vägg/halvvägg mellan vardagsrum och kök. Andra kännetecken är stora härliga fönster, välkomnande hall med skjutdörrsgarderob, helkaklat badrum med tvättmaskin, torktumlare och komfortvärme samt en stor balkong i bästa sydvästläge.

Planlösning 2:orna 73 kvm.


3:orna 86 kvm

Treorna är på 86 kvm med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Treorna har fönster i tre väderstreck, välkomnande hall med rymlig skjutdörrsgarderob, helkaklat badrum med tvättmaskin, torktumlare och komfortvärme samt en stor balkong i bästa sydvästläge.

Planlösning 3:orna 86 kvm.


4:orna 106 kvm

Fyrorna är mycket rymliga och på 106 kvm. Badrummet är såklart helkaklat med komfortvärme, här inryms också tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk. Helkaklad gäst-wc. Stor balkong i bästa sydvästläge. Vi har fyror med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum men även de med separat kök. 4:orna precis som 3:orna har fönster i tre väderstreck.

Planlösning 4:or 106kvm