Kategorier

El

Brf Bergsparken har 3 st elabonnemang, 1 för varje hus, och betalar därför endast 3 nätavgifter för samtliga 86 hushåll. Det finns undermätare för varje lägenhet.

Det är styrelsen som förhandlar fram elpris och avtal för hela föreningen. Nordic Green Energy har fått förtroendet att leverera sk. grön el till oss. Mer information om företaget finns på www.nordicgreen.se

Vi har sedan 1 juli 2010 möjlighet till fjärravläsning av el- och undermätare. Varje hushåll har fått ett eget användarnamn och lösenord till en sida på Internet http://mc-web.se/ där man själv kan logga in och följa sin förbrukning.

Genom att logga in kan du själv alltid kan hålla full koll på din personliga elförbrukning. Du kan zooma in och ut och på ett busenkelt sätt få överskådliga grafer och exakta rapporter för din förbrukning per vecka, dag och till och med för varje timme på dygnet. Hur mycket el förbrukas egentligen när du inte är hemma?! Man kan spara både pengar och miljön genom en ökad medvetenhet om sin förbrukning. Vid flytt kan du själv gå in och läsa av din mätare för ett visst klockslag ett givet datum.

Hur elen debiteras:
Du betalar retroaktivt för din faktiska elförbrukning. Kostnad är för närvarande (2021-01) 1,25 SEK/kWh (total kostnad som inkluderar el, elnät samt skatter).

När:
Beloppet redovisas separat på fakturan med avgiften för varje månad. Avisering för både el och avgift sker kvartalsvis.

Vad betalar jag:
Elen betalas retroaktivt med 4 månader fördröjning (pga kvartalsfakturering).
Exempelvis förbrukningen för augusti månad betalas med avgiftsavin för januari.

Vid frågor, kontakta styrelsen